Vastuu on kasvanut matkan varrella

Kuka olet ja missä roolissa työskentelet Mylabilla?

Olen Oskari Kosonen, Mylabin ohjelmistoarkkitehti. Toimin mikrobiologian tiimissä scrum masterina ja tuotekehitystehtävissä. Olen pitkän linjan mylabilainen ja ollut talossa vuodesta 2005.

Miksi tulit töihin juuri Mylabille?

Viimeistelin amk-opintoja ja ensimmäinen alan työpaikka oli hakusessa. Pikkuveljeni vinkkasi minulle tästä paikasta. Tehtävä vaikutti todella mielenkiintoiselta joten laitoin hakemuksen sisään.

Miten olet viihtynyt Mylabilla?

Olen viihtynyt todella hyvin. Mylab tekee merkityksellistä työtä terveydenhuollon parissa ja näen sen vahvana puolena. Mylab on ollut tosi reilu työnantaja kaikki nämä vuodet. Tämä on turvallinen ja vakaa työpaikka.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Aloitan päivänä aikaisin klo 7 maissa. Kertaan yleensä ensitöikseni eilisen tapahtumat ja sen pohjalta sitten suunnittelen päivän työt. Aamulla on usein mukavan rauhallista, joten työhön voi keskittyä hyvin aamun ensi tunteina. Tiimin kanssa on aamupalaveri klo 8:45 ja siellä käydään läpi tiimin kuulumiset. Sen jälkeen päivä varsinaisesti käynnistyy. Palavereita on aika paljon ja päivän rakenne vaihtelee. Koodailen jonkin verran ja jeesailen tiimin muita jäseniä scrum masterin roolissa. Kalenterista riippuu, onko enemmän aikaa koodailla vai olenko enemmän palavereissa.

Mikä Mylabilla on yllättänyt?

Nuorempana luulin, että tällaisessa roolissa hakataan vain koodia mahdollisimman paljon enkä mieltänyt tuotekehitystä joukkuepeliksi. Nyt näen, että tämä on vahvasti tiimitouhua.

Millaisia työkavereita sinulla on?

Tiimissäni on huippuporukkaa. Meillä on hyvää läpän heittoa. Saamme myös tehtyä asioita tehokkaasti. Keskustelemme paljon ja kehitämme jatkuvasti tiimin työskentelyä. Mietimme aktiivisesti, miten pystyisimme yhdessä vielä parempaan. Tässä olemme päässeet tosi paljon eteenpäin.

Millainen työilmapiiri Mylabilla on?

Meillä on kaikin puolin hyvä ilmapiiri, mikä ilmenee mm. tosi pitkinä työsuhteina. Monien työkavereiden kanssa on pitkä yhteinen historia ja se myös näkyy ja parantaa entisestään työilmapiiriä.

Millaisia etenemis- tai kehittymismahdollisuuksia Mylab tarjoaa?

Itse olen pysytellyt tuotekehityksen puolella, mutta minulla on ollut selkeä etenemispolku. Vastuu on koko ajan kasvanut ja eteneminen on ollut johdonmukaista. Talon sisällä on mahdollista hakea myös toisenlaisiin tehtäviin omien kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Mitkä ovat mielestäsi parhaita työsuhde-etuja?

Työsuhde-etuja on monipuolisesti. Itse käytän esimerkiksi aktiivisesti meidän omaa kuntosaliamme. Myös liikunta- ja kulttuurietuja on käytettävissä e-passilla. Hammashoitoetu on mielestäni tosi hyödyllinen.

Suosittelisitko Mylabia työpaikkana muille ohjelmistopuolen osaajille?

Ehdottomasti. Meillä on modernit teknologiat ja mielenkiintoinen ympäristö, jossa toimitaan. Suosittelen lämpimästi hakemaan töihin Mylabille, jos ala kiinnostaa.

 

Tule meille ohjelmistokehittäjäksi

Katso avoimet paikat täältä ja hae meille!

 

Arvokas työ inspiroi