Arvokas työ inspiroi

Kuka olet ja missä roolissa työskentelet Mylabilla?

Olen Miika Seppänen, TAMKista valmistunut tietoliikenneinsinööri, joka suuntautuikin tietoliikenteen sijaan ohjelmoinnin maailmaan Mylabille. Nyt 31-vuotiaana työskentelen ohjelmistoasiantuntijana My+ -tuotteen parissa Mikrobiologian tiimissä.

Miksi tulit töihin juuri Mylabille?

Tulin Mylabille töihin joulukuussa 2019 työpaikkailmoituksen perusteella. Lähdin innoissani hakemaan töitä Mylabilta, koska olin kiinnostunut ohjelmoinnista. Mylab oli selvästi yritys, joka tekee arvokasta työtä: ohjelmistoa hoitotyöntekijöille. Isosiskoni oli juuri väitellyt lääketieteen tohtoriksi ja hänen upea työnsä inspiroi minua auttamaan omalta osaltani ihmisiä. Mylab tekee juuri sitä tuoden työkaluja hoitotyöntekijöille.

Miten olet viihtynyt Mylabilla?

Olen viihtynyt Mylabilla erittäin hyvin alusta asti. Parasta meillä on loistavat ihmiset. Uutena työntekijänä sain paljon tukea työtehtäviin ja minulla oli todella tervetullut olo. Sama meininki on jatkunut. Porukka on rentoa ja auttaa toisiaan.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Päivä alkaa vähän ennen yhdeksää tiimin statuspalaverilla, jossa käydään läpi edellisen ja tulevan päivän tekemisiä. Näin tiimi pysyy hyvin kärryillä siitä, missä mennään ja on helppo keskustella tehtävistä. Palaverin jälkeen alan tuottamaan koodia. Tosin viime aikoina työnkuvaani on tullut enemmän myös asiakkaan tukiasoiden ratkaisujen, asennusten sekä päivitysten hoitamista. Palavereita on myös melko usein.

Mikä Mylabilla on yllättänyt?

Kokemattomalle devaajalle yllätys oli se, miten tiimivetoista ja yhteistä työtä tämä devaaminen on. Ei istuta yksin nurkassa vaan tehdään porukalla, vaikka koodaaminen toki onkin itsenäistä työtä. Keskustelua ja palavereita on paljon.

Millaisia työkavereita sinulla on?

Todella hienoja. Tiimissä on tosi mukavia tyyppejä, jotka myös osaavat asiansa erittäin hyvin, joten työnteko sujuu rennosti, mutta myös osaavasti. Tiimiä vetävät henkilöt tekevät loistotyötä. Sen ansiosta oma tekeminen on kohtuullisen suoraviivaista, kun ei tarvitse pahemmin ihmetellä, että mitähän sitä pitäisi tehdä. Myös oman tiimin ulkopuolella työkaverit ovat todella mukavia ja avuliaita.

Mitkä ovat mielestäsi parhaita työsuhde-etuja?

Hammaslääkärietu on todella käyttökelpoinen. Vuodenvaihteen jälkeen tuli uusi polkupyöräetu, joka vaikuttaa loistavalta. Lisäksi talon oma kuntosali on mainio etu.

Millainen työilmapiiri Mylabilla on?

Oman kokemukseni perusteella Mylabin ilmapiiri on avoin, rento, osaava ja myös naurava. Apua on saanut aina haastavissa tilanteissa ja vakavammatkin hetket ovat menneet hyvällä meiningillä läpi. Turhaa jäykkyyttä ei ole ilmassa ollenkaan. Voi jutella niin työasioista kuin kaikesta muustakin.

Millaisia etenemis- tai kehittymismahdollisuuksia Mylab tarjoaa?

Tulin taloon kokemattomana tekijänä ja sain todella hyvän perehdytyksen ja tukea osaamiseni kehittämiseen. Lisäksi olen saanut korvausta, kun liityin muutamille verkkokursseille. Minua kannustettiin opiskeluun ja sain käyttää siihen myös työaikaa.
Työtehtävien laajentuminen on ollut mielekästä. Ensimmäisen vuoden jälkeen olen saanut enemmän ja enemmän vastuuta, ja jatkossa olisi mahdollista nousta vetämään tiimiä. Joten etenemismahdollisuuksia on. Osaamisen kehittämiseen kannustetaan opintojen merkeissä.

Suosittelisitko Mylabia muille ohjelmistoalan osaajille?

Ehdottomasti! Kokemattomille, mutta innostuneille devaajille Mylab tarjoaa hyvän perehdytyksen ja mahdollisuuden ottaa hommia haltuun kaikessa rauhassa – kuitenkin niin, että tekemiseen pääsee mukaan jo alkutaipaleella. Loistava työilmapiiri ja mielekkäät, haastavat ja palkitsevat tehtävät tekevät devaamisesta mieluisaa hommaa.
Mylab on hyvä paikka myös kokeneemmille. Täällä pääsee suunnittelemaan ja toteuttamaan tärkeässä käytössä olevaa ohjelmistoa.

Hae meille ohjelmistokehittäjäksi - katso avoimet tehtävät