Tiimityön luotsaaja

Mikä on tehtäväsi Mylabilla? Milloin aloitit tehtävässä? 

Nykyinen tehtäväni on osaamisalueen vetäjä, mikä on täysin uusi toimenkuva Mylabilla. Toimin noin 25 ohjelmistoalan ammattilaisen esihenkilönä ohjelmistosuunnittelun ja testaamisen osaamisalueilla huolehtien esimerkiksi henkilöiden hyvinvoinnista ja osaamisen kehittämisestä. Tehtävään hakeuduin tämän vuoden maaliskuussa. Aiemmin toimin Mylabilla sovellusasiantuntijana kehitystiimissä sekä osallistuin My+®-laboratoriotietojärjestelmän ja työaseman lisälaitteiden ohjelmistokehitykseen.  

Mitä olet opiskellut ja missä työskennellyt ennen Mylabia? 

Koulutukseltani olen lähihoitaja ja datanomi. Työura on vienyt minut erilaisten täydennys- ja erikoistumiskoulutusten kautta sosiaali- ja terveysalan esihenkilön tehtäviin ja sieltä edelleen patologian laboratorioon. Ennen sosiaali- ja terveysalaa olin lyhyen aikaa töissä Puolustusvoimissa ja hautaustoimistossa. 

Miksi halusit töihin juuri tänne? 

Etsin datanomiopintojen harjoittelupaikkaa ollessani opintovapaalla patologian laboratoriosta. Laboratorioon oli tulossa My+® -järjestelmän käyttöönotto, joten hakeuduin Mylabille harjoitteluun ja loppujen lopuksi tein kaikki harjoittelut Mylabilla eri kehitystiimeissä. Homma toimi hyvin molemmin puolin, ja minulle tarjottiin vakituista paikkaa valmistumisen jälkeen. 

Miten olet viihtynyt ja onko työ vastannut odotuksia? 

Mylabilla lääketiede, laboratorioala sekä tietotekniikka kohtaavat ja täällä kaikilla vallitsee hyvä ymmärrys laboratoriotietojärjestelmän vaikutuksesta ihmisen henkeen ja terveyteen. Tässä positiossa yhdistyy monta itselle tärkeää osa-aluetta – saan työskennellä lääketieteen, laboratorioalan sekä ohjelmistokehityksen ammattilaisten kanssa, tukea heidän onnistumistaan tehtävissään sekä oppia näistä aloista itsekin lisää. Etätyö tekee työstäni haastavampaa, mutta olen esimerkiksi järjestänyt Teams-tutustumiskahveja ja pitänyt yhteyttä puhelimitse ja Slackillä osaamisalueen ihmisiin ja lähtenyt ajamaan tärkeimpiä asioita. Kuvaisin omaa tehtävääni vääpelin tehtäväksi. 

Mitä teet vapaa-ajallasi? 

Oman ja puolisoni, Hanna-Leenan, vapaa-ajan täyttää mukavasti reilu 1-vuotias sekalinjainen labradorinnoutaja Calla. Lähes 1 000 seuraa Callan edesottamuksia sosiaalisessa mediassa. Muuta vapaa-ajan aktiviteettia on taloyhtiöiden hallitustoimien hoitaminen. Golf-harrastusta on ollut tarkoitus lämmitellä lähes 20 vuoden tauon jälkeen. 

Töihin meille