Kovaa motivaatiota, merkityksellisyyttä ja etätöitä Kreikassa

Kuka olet ja missä roolissa työskentelet Mylabilla?

Olen Essi Lähteenmäki ja työskentelen ohjelmistoasiantuntijana näytteenottotiimissä. Pääosin kehitän mobiilinäytteenottosovellusta.

Miksi tulit töihin juuri Mylabille?

Tiesin tietojenkäsittelyopintojen alusta asti, että haluan työskentelemään terveysteknologian pariin, sillä työn merkityksellisyys on minulle tärkeää. Tahdon tehdä työtä, jolla on muutakin kuin pelkkä taloudellinen arvo. Aloin selailemaan alan yrityksiä ja löysin sitä kautta Mylabin syksyllä 2020. Koen olevani onnekas, että pääsin heti haluamalleni alalle töihin.

Miten olet viihtynyt Mylabilla?

Olen viihtynyt tosi hyvin. Tuntuu, että olen vihdoin löytänyt oman paikkani. Päivät menevät nopeasti mielekkäissä hommissa, ja aina löytyy uusia haasteita. Kenties parasta on työskennellä ihmisten kanssa, jotka suhtautuvat niin suurella intohimolla työhönsä. Uskon että se ajaa myös omaa osaamistani eteenpäin. Ja onhan täällä myös hirveän hyviä tyyppejä töissä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Meillä on joka aamu tiimin kanssa daily -palaveri, jossa käydään läpi töiden tilanne. Sen jälkeen päivä jatkuu sen parissa, mitä sprintillä on: suunnittelutyötä, koodausta, katselmointia ja testausta. Asun Helsingissä eli teen töitä täysin etänä. Se on yllättänyt positiivisesti – etätyö on tehokasta ja harrastuksille jää hyvin aikaa, kun työmatkoja ei ole ollenkaan.

Mikä Mylabilla on yllättänyt?

Koen, että Mylabilla panostetaan aidosti työntekijöiden hyvinvointiin. Osaamisalueen vetäjämme pitävät hyvää huolta meistä: osaamisestamme ja työhyvinvoinnistamme.

Millaisia työkavereita sinulla on?

Motivoituneita ammattilaisia, kovia asiantuntijoita, hauskoja ja hyviä tyyppejä, jotka inspiroivat minua. Kaikki jakavat avoimesti omaa osaamistaan, ja minut on otettu tosi hyvin vastaan.

Millainen työilmapiiri Mylabilla on?

Meidän tiimissämme on tosi hyvä yhdessä tekemisen meininki ja kova motivaatio. Kaikki tekevät parhaansa ja kannustavat toisiaan.

Millaisia etenemis- tai kehittymismahdollisuuksia Mylab tarjoaa?

Mylabilla panostetaan jokaisen urapolkuun. Jos on toiveita, niitä kuunnellaan. Työntekijöitä kannustetaan aktiivisesti opiskelemaan, myös työajalla. Jos löytyy uusia mielenkiinnon kohteita, työnkuvaa voidaan tarvittaessa laajentaa.

Mitkä ovat mielestäsi parhaita työsuhde-etuja?

Liukuva työaika on ollut minulle elämää mullistava juttu aiempiin työpaikkoihin verrattuna. Samoin etätyömahdollisuus. Tein syksyllä viikon Kreikasta käsin töitä ja se oli aivan mahtavaa! Meillä on myös tosi kattava työterveys ja hammashoitoetu, mitä ei ihan joka työpaikasta löydy.

Suosittelisitko Mylabia työpaikkana muille ohjelmistopuolen osaajille?

Suosittelisin. Mylabilla saa keskittyä yhteen tuotteeseen ja kehittyä sen parissa huippuasiantuntijaksi. On tosi palkitsevaa tietää, että työllä on oikeasti merkitystä.

Katso meidän avoimet työpaikat