Hälyttävät tulokset voidaan nyt lähettää automaattisesti laboratoriosta hoitoyksiköille. Toisaalta tavanomaiset laboratoriotulokset voidaan välittää suoraan potilaan kännykkään. Tule kuulemaan Labquality Days -tapahtumaan lisää Mylabin uusista tekstiviestipalveluista.

Labquality Days -kongressi kerää jälleen 7.-8. helmikuuta laboratorion ammattilaiset yhteen Helsingin Messukeskukseen.

Myyntipäällikkö Aki Ala-Salomäki Mylabilta pitää tapahtuman Speaker’s Cornerissa kaksi puheenvuoroa Mylabin tekstiviestipalveluista, jotka helpottavat laboratorion ja hoitoyksiköiden työtaakkaa sekä parantavat potilaiden hoitoa.

Torstaina 7.2 kello 14:00 on luvassa puheenvuoro My+ care hälytystuloksista. Palvelun avulla hälyttävät tulokset saadaan hoitoyksiköiden tietoon automaattisesti, nopeasti ja varmasti.

Tähän saakka laboratorio on soittanut hälyttävistä tuloksista hoitoyksikköön tai tulostanut listan niistä hoitoyksikölle tiettyyn kellonaikaan. Tämä teettää laboratoriolle paljon työtä ja voi aiheuttaa viiveitä tiedonkulussa.

Uuden palvelun avulla hoitoyksikköön voidaan lähettää automaattisesti tekstiviesti, jos tulos on selvästi poikkeava. Näin hoitoyksikössä voidaan reagoida heti ja muuttaa potilaan hoitoa, jos jokin laboratorioarvo on esimerkiksi laskenut vaarallisesti, Aki Ala-Salomäki selittää.

Tulokset suoraan laboratoriosta potilaalle

Toinen uusi palvelu on My+ care SMS, josta Aki Ala-Salomäki kertoo Speaker’s Cornerissa perjantaina 8.2 kello 12.15. Palvelun avulla tavanomaiset laboratoriotulokset voidaan välittää suoraan laboratoriosta potilaan kännykkään.

Potilas saa heti tiedon tuloksista eikä joudu soittelemaan niistä hoitoyksikköön. Palvelu koskee peruslaboratoriotuloksia, joihin terveydenhuollon ammattilainen voi antaa helposti tulkinta- ja jatkohoito-ohjeet, Ala-Salomäki kuvailee.

Vaikka tekstiviesti ei edustakaan uusinta tekniikkaa, se on usein varmin tapa tavoittaa viestin vastaanottaja. Potilaalle sen käyttö on helppoa ja vaivatonta: viestin vastaanottaminen ei vaadi älypuhelinta, erillistä sovellusta tai kirjautumista esimerkiksi Omakantaan.

Vastaava palvelu on ollut käytössä Fimlabin laboratorion asiakkaille Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä. Mylab on jatkokehittänyt palvelua yhdessä Fimlabin kanssa, jonka myötä palvelun valvottavuus on parantunut: järjestelmä hälyttää automaattisesti, jos jokin tekstiviesti ei mene perille.

Jatkossa Mylab pystyy tarjoamaan My+ care SMS palvelua kaikille asiakkailleen, Ala-Salomäki lupaa.

Uusien tekstiviestipalvelujen luominen on helppoa

Jatkuvaa laboratorioseurantaa vaativille potilasryhmille Mylab on jo pidempään tarjonnut älykästä tekstiviestipalvelua, jolla laboratoriotulokset ja hoito-ohjeet välitetään potilaille automaattisesti.

Palvelua käytetään tällä hetkellä eturauhas- ja suolistosyöpäpotilaiden seurannassa sekä varfariinia käyttävillä potilailla, mutta sitä voitaisiin helposti laajentaa muihinkin potilasryhmiin.

SMS-alustamme mahdollistaa melkeinpä minkä tahansa palvelun rakentamisen valmistuville tuloksille. Alustalle voidaan luoda uusia palveluja asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden mukaan, ohjelmistoasiantuntija Sebastian Liius kertoo.

Tule vinkkaamaan ideoita Mylabin ständille!

Mylab on tuttuun tapaan mukana myös Labquality Days -kongressin näyttelyssä.

Kuulemme mielellämme asiakkaiden ajatuksia, millaiset tekstiviestipalvelut voisivat hyödyttää laboratorion tai hoitoyksikön arkea. Tervetuloa vinkkaamaan ideoita Mylabin messuosastolle, markkinointipäällikkö Taru Honkonen kannustaa.

Uutiset ja blogit