Myyntipäällikkö Aki Ala-Salomäki on työskennellyt Mylabilla jo vuodesta 2005 lähtien. Hän ei sulje pois ajatusta siitä, että hän olisi mylabilainen eläkeikään saakka.

Aki Ala-Salomäki päätyi töihin Mylabille, kun hän sai vinkin, että yritys etsii integraatio-osaajaa. Ajankohta oli sopiva, sillä eri alalla integraatioita tehnyt Ala-Salomäki oli lomautettuna. Vakituinen paikka vakaassa yrityksessä kuulosti kiinnostavalta. Vuodesta 2005 Ala-Salomäki on ollut tuttu näky niin Mylabin toimiston käytävillä kuin asiakkaiden laboratorioissa. Hän on päässyt vuosien aikana tutkailemaan Mylabin tuotekehitystä monesta eri perspektiivistä.

Alussa meitä oli pieni porukka tekemässä järjestelmäintegraatioita. Kehitimme ja toimitimme laboratorion integraatioita itsenäisesti esimerkiksi erilaisiin potilastietojärjestelmiin sekä tehohoidon ja työterveyden tietojärjestelmiin, hän kertoo.

Noin kolmen vuoden kuluttua Ala-Salomäki siirtyi laiteliitäntätiimiin tekemään analysaattoriliitäntöjä. Hän sai vastuulleen myös autoverifioinnin eli laboratoriotulosten automaattisen tarkastamisen ja julkaisun annettujen sääntöjen mukaisesti. Myöhemmin hän pääsi kehittämään autoverifiointia uuden tuotesukupolven tuotteeseen.

Koin onnistumisen tunteita, kun saimme yhdessä asiakkaiden kanssa lisättyä laboratorioiden automaatioastetta. Uudet tekniikat ja ohjelmointitavat toivat mukavaa haastetta työhön. Tuotekehityksen ohella sain integraatiotiimin vetovastuun ja olipa vastuullani välillä myös tuotekehitysprojekti sekä siihen liittyvä alihankinnan ohjaaminen.

Tuona aikana Ala-Salomäki oppi laboratorioiden prosessit ja käytännöt. Hänestä tuntui siltä, että osaamista voisi hyödyntää asiakasrajapinnassa, joten hän siirtyi vetämään asiakastukitiimiä vuonna 2016.

Mukaan tuli aiempaa enemmän toiminnan kehittämistä, prosessinäkökulmaa ja laatujärjestelmien toteuttamista. Vastuuta on annettu paljon.

Nyt Mylabilla on henkilökuntaa yli 120 henkeä ja yrityksen toiminta on kansainvälistynyt. Kokonaispalvelun keskiössä on uusi laboratoriotietojärjestelmä My+®. Ala-Salomäki on myyntipäällikkö, vastuullaan Suomen uusasiakashankinta ja uusien palveluiden myynti uusille ja olemassa oleville asiakkaille.
Hän kokee edenneensä uusiin tehtäviin sopivin askelin. Omat toiveet uran suhteen ovat välillä muuttuneet, jos hän on huomannut uuden kiinnostuksen aiheen tai ajatellut osaamisestaan olevan hyötyä uudella osa-alueella. Vastuuta Mylabilla on annettu paljon ja asioiden tekemisessä on saanut käyttää omaa päätäntävaltaa.

Olen kertonut esimiehilleni, mihin suuntaan haluaisin urani menevän. He ovat kuunnelleet aina herkällä korvalla ja kun talon sisällä on avautunut tilaisuuksia, he ovat kertoneet niistä.


Myyntipäällikkönä Ala-Salomäestä on tullut osastonsa laatuvastaava, ja laatuun liittyvät asiat ovat iso osa työtä tällä hetkellä. Vuoden 2020 alusta lähtien hän on toiminut myös työsuojeluvaltuutettuna. Voimakkaasti muuttuvat regulaatiot ja ohjelmistopalveluiden sertifioinnit pitävät huolen, että työtä laaturintamalla riittää.

Halu auttaa näkyy työssä ja vapaa-ajalla

Ala-Salomäen mielestä ”pitkän Mylab-iän salaisuus” on se, että urapolkua on saanut kehittää polveilevasti ja omien toiveiden mukaan. Työnantajan vakaus on vienyt ylimääräisen jännityksen siitä, pysyykö työpaikka ja pystyykö asuntolainaa maksamaan. Jatkuva kehittyminen ja kansainvälistyminen on tuonut työhön seikkailun tuntua.

Lausahdus ”tee työtä, jolla on merkitystä” ei ole mielestäni tuulesta temmattu. Saan muustakin mielihyvää kuin tilille tulevasta palkasta. Olen hitsautunut porukkaan ja työyhteisö tuntuu toiselta perheeltä, hän toteaa.

Ala-Salomäen halu auttaa näkyy myös vapaa-ajalla. Yhteisölliselle vapaapalokuntaharrastukselle löytyy yhä enemmän aikaa, sillä perheen lapset ovat jo teini-ikäisiä. Adrenaliinin nälkään hän käy välillä poikansa kanssa airsoft-pelitapahtumissa, jotka saattavat kestää useita päiviä.

Tykkään kehittää asioita yhdessä. Jos mielekästä tehtävää riittää, en sulje pois mahdollisuutta, että olisin Mylabilla töissä eläkeikään asti. Ainakin terveydenhuollon ja tietotekniikan kanssa loppu-ura tulee varmasti vietettyä, hän tuumii.

 

Ala-Salomäen mielestä ”pitkän Mylab-iän salaisuus” on se, että urapolkua on saanut kehittää polveilevasti ja omien toiveiden mukaan.

Meille on tärkeää, että työ ei ole vain työtä. Tärkeää on saada tehdä juuri niitä asioita, joista olet kiinnostunut ja luoda itsesi näköisen uran. Etsimme jatkuvasti meidän mukavaan ja ammattitaitoiseen porukkaamme uusia tekijöitä, jotka kaipaavat aidosti merkityksellistä työtä. Käy tutustumassa meillä avoinna oleviin tehtäviin täältä ja hae mukaan joukkoomme!

Uutiset ja blogit