Toukokuussa 2024 aiemmin ostettu Autonik AB liittyy osaksi Mylabia Ruotsissa ja Tanskassa, yhdistyen näin Suomen Mylabin toimintoihin. Tämä yhdistyminen muodostaa yhtenäisen, johtavan kliinisten laboratorioiden ja diagnostisten tietojärjestelmien palvelujen ja ratkaisujen tarjoajan Pohjoismaissa.  

Siirtyminen saman brändin alle merkitsee asiantuntemuksen vahvistumista konsernitasolla, mikä täydentää jo olemassa olevaa paikallista markkinatuntemusta. Mylabin sovellusratkaisut ovat nyt saatavilla kaikilla pohjoismaisilla markkinoilla. Autonikin aiemmin kehittämät paikalliset mikrobiologian ratkaisut, kuten wwLab ja wwSync, jatkavat tukeaan nykyisille asiakkaille Ruotsissa ja Tanskassa.  

Autonik ja Mylab jakavat samanlaisen historian, sillä molemmat yritykset ovat perustettu lähes samanaikaisesti. Autonik, joka perustettiin vuonna 1985, oli edelläkävijä mikrobiologian laboratoriotietoratkaisuissa, kun taas Mylab on vuodesta 1987 lähtien ollut terveydenhuollon diagnostiikkan suunnannäyttäjä. Molemmilla  on sama kunnianhimoinen tavoite kehittää ratkaisuja, jotka tuottavat lisäarvoa asiakkaille, käyttäjille ja potilaille.  

Yhdistyneenä kansainvälisenä tiiminä Mylab groupilla on yli 38 vuoden asiantuntemus terveydenhuollon laboratoriotietojärjestelmistä, yli 140 työntekijää ja 19 miljoonan euron liikevaihto vuonna 2023. Mylabin järjestelmien kautta käsitellään yli 100 miljoonaa näytettä vuodessa kolmessa Pohjoismaassa.  

Uutiset ja blogit