Mylab toteutti integraation terveyspalveluketju Mehiläisen ja pienen suomalaisen diagnostiikkayrityksen, Zora Biosciences Oy:n välille. Yhteys toteutettiin SSL-teknologian avulla, jota käytetään esimerkiksi verkkopankkien salauksessa.

Zora Biosciences Oy on Espoon Otaniemessä sijaitseva diagnostiikkayritys, joka kehittää uusia, innovatiivisia testejä sairauksien tunnistamiseen ja ennaltaehkäisyyn.
Yrityksen kehittämä Hertta-testi on jo käytössä sydänkohtauksen ja tyypin 2 diabeteksen riskin ennustamisessa, ja lisäksi yritys kehittää testejä munasarjasyövän ja rasvamaksan varhaisempaan diagnostiikkaan.
Mylabin rakentaman integraation ansiosta tutkimuspyynnöt ja tulokset välittyvät nyt suoraan Mehiläisestä Zoran tietojärjestelmään ja takaisin.

Voimme palvella asiakkaita entistä tehokkaammin ja joustavammin, kun viestit kulkevat järjestelmästä toiseen automaattisesti ilman välikäsiä, kiteyttää Zora Biosciences Oy:n operatiivinen johtaja Riikka Katainen.

Yhteys toteutettiin SSL-teknologian avulla, joka on ollut käytössä esimerkiksi verkkopankkien salauksessa jo pidempään.
Tiedonsiirtoon käytetään tavallista verkkoyhteyttä, mutta tiedot suojataan niin, että kukaan ulkopuolinen ei pääse näkemään niitä.

Meille on todella tärkeää, että tällainen teknologia on olemassa. Se mahdollistaa myös pienten toimijoiden pääsyn markkinoille diagnostiikka-alalla, jossa toimivat ITyhteydet ovat kriittisiä, Riikka Katainen painottaa.

Kun Mylab rakentaa integraation kahden terveydenhuollon toimijan välille, viestit kulkevat Mylabin valtakunnallisen tiedonvälityksen solmukohdan My+ hub®-palvelun kautta.

Suurin hyöty asiakkaille on, että voimme keskitetysti varmistaa, että viestit menevät perille vastaanottavan organisaation järjestelmään, kertoo myyntipäällikkö Jari Ylönen
Mylabilta.

Kun yhteys on kerran muodostettu My+ hubiin, uudet yhteydet muiden organisaatioiden kanssa voidaan muodostaa nopeastikin. Erillisiä yhteyksiä jokaisen toimijan kanssa ei tarvita, vaan laboratoriopyynnöt ja -vastaukset sekä niihin liittyvä potilastieto kulkevat My+ hubin kautta kaikkien järjestelmään liittyneiden kesken.
Mylabilla on pitkä kokemus ja vahva osaaminen terveydenhuollon tietojärjestelmien integraatioista.

SSL-teknologian avulla salattu yhteys voidaan toteuttaa aiempaa kevyemmin ja ketterämmin. Siksi se soveltuu erityisesti pienempien yksiköiden käyttöön, Ylönen toteaa.

Uutiset ja blogit