Vita Laboratoriot ottaa käyttöön My+® -laboratoriotietojärjestelmän. Tavoitteena on vastata terveydenhuollon tulevaisuuden haasteeseen ja taata henkilöstölle tehokkaat työkalut. Valinta tukee suomalaista terveydenhuollon ohjelmistokehitystä.  

Vita Laboratoriot on vuonna 1994 perustettu suomalainen perheyritys, joka tuottaa korkealaatuisia laboratoriopalveluita julkiselle ja yksityiselle sektorille. Vita on muun muassa Suomen suurimpia covid-19-PCR-tutkimuksia tuottavia laboratorioita. Yrityksen keskuslaboratoriossa Helsingin Hernesaaressa työskentelee 130 laboratorioalan ammattilaista ja tukihenkilöä.       

Vita Laboratoriot ja Mylab ovat jo aikaisemmin tehneet yhteistyötä Vitan asiakkaiden välisissä tietoliikenneyhteyksissä My+ hub -palvelun kautta. Keväällä 2021 Vitassa päätettiin siirtyä My+ -järjestelmään, joka on Suomen käytetyin terveydenhuollon laboratoriotietojärjestelmä.    

Tietojärjestelmä terveydenhuollon muuttuviin tarpeisiin

Laboratoriodiagnostiikan kotimaisuus on meille tärkeää. Kotimainen tietojärjestelmä takaa sen, että järjestelmätuki on lähellä ja ohjelmisto kehittyy suomalaisen terveydenhuollon tarpeiden mukana. Meille on tärkeää pysyä kehityksen kärjessä ja tarjota henkilökunnallemme tehokkaita työtä tukevia työkaluja. Asiakkaillemme tehokkuus näkyy, kun lääkärit ja potilaat saavat laboratoriotulokset nopeasti, kertoo Vita Laboratorioiden liiketoimintajohtaja Heikki Hurme.  

Koko laboratorion toimintaan vaikuttavan tietojärjestelmän käyttöönotto on vaativa projekti, joka toteutetaan kokonaan etätyönä. Järjestelmävaihdos on myös hyvä hetki arvioida yrityksen toimintatapoja. Vita tähtää Mylabin kanssa pitkään ja läheiseen yhteistyöhön.  

Mylabille on suuri kunnia laajentaa yhteistyötämme Vitan kanssa My+ käyttöönoton myötä. Vitalla on merkittävä rooli suomalaisessa laboratoriodiagnostiikassa, ja uskon, että tulevaisuus tuo paljon meille yhdessä, Mylabin toimitusjohtaja Samuli Niiranen toteaa.  

Moderni ja monipuolinen tietojärjestelmä nähdään Vitassa myös mahdollisuutena uusien työntekijöiden rekrytoinnissa.  

Työnhakijat kysyvät käytössä olevista tietojärjestelmistä. On hyödyllistä, jos tietojärjestelmällä on hyvä maine. Parhaimmillaan järjestelmä on uudelle työntekijälle entuudestaan tuttu, Hurme sanoo.   

 

Lisätietoja: 

Mylab Oy, toimitusjohtaja Samuli Niiranen, puh. 050 529 2120, samuli.niiranen@mylab.fi 

Vita Laboratoriot Oy, liiketoimintajohtaja Heikki Hurme, puh. 040 809 4623, heikki.hurme@vita.fi  

Vita Laboratorioiden kemisti Hanna Sipi ja liiketoimintajohtaja Heikki Hurme

Vita Laboratoriot Oy tuottaa Helsingissä korkealaatuisia lääketieteellisiä ja ympäristölaboratoriopalveluja palvellen koko Suomea. Vita on vuonna 1994 perustettu perheyritys. Vita tekee tiivistä yhteistyötä Euroopan suurimpiin keskuslaboratorioyhtiöihin lukeutuvan saksalaisen LADR‐konsernin kanssa. 

Uutiset ja blogit