Heikki Veinola, 52, aloittaa Mylabin palvelujohtajana ja johtoryhmän jäsenenä 18. toukokuuta. Työssä yhteen hiileen puhaltaminen on hänelle tärkeää.

Heikki Veinolalla on hyvä fiilis, sillä hän aloittaa pian työskentelyn yrityksessä, joka on entuudestaan tuttu ja hyvämaineinen. Henkilöt Mylabilla ovat tuntuneet hänen mielestään todella mukavilta ja yhteistyö sujuvalta.

Veinola näkee uuden tehtävänkuvansa Palvelut-osaston johtajana monipuolisena. Hän haluaa tukea ihmisiä palvelutehtävissä niin, että asiakkaat ovat tyytyväisiä.

 Nautin haasteiden ratkomisesta yhdessä muiden kanssa. Onnistumisista ja pettymyksistä selvitään yhdessä, hän kertoo.

Pitkä kokemus terveydenhuollon it-järjestelmistä 

Tiedolla Veinola aloitti vuonna 2006 ja yksityisen terveydenhuollon tietojärjestelmien liiketoimintayksikköä hän johti vuosina 20082019. Vuonna 2018 työnkuvaan tuli lisäksi hammashuollon tietojärjestelmien liiketoimintavastuu Suomessa ja Ruotsissa.

Suuntautuminen terveydenhuollon ja ict-alan esimiestehtäviin lähti liikkeelle jo 90-luvun lopulla, kun hammasteknikoksi opiskellut Veinola löysi itsensä terveydenhuollon ja hammashuollon laitteiden ja materiaalien myyntitehtävistä. Pian hän veti myyntiryhmää ja polku kulki yhä isompien organisaatioiden johtamiseen.

Osaamistaan hän on vahvistanut matkan varrella johtamisen erikoisammattitutkinnolla sekä suorittamalla Health Executive MBA -koulutusohjelman Aalto -yliopistossa vuonna 2015.

Koulutus laajensi ymmärrystäni suomalaisesta terveydenhuoltojärjestelmän kokonaisuudesta. Sain lisää perspektiiviä siihen, mihin ict-järjestelmiä tarvitaan ja mikä niissä on oikeasti tärkeää. 

Analyyttinen kokonaisuuksien hahmottaja 

Veinola asuu Helsingin Aurinkolahdessa kaksin vaimonsa kanssa  tytär on jo muuttanut omilleen. Vapaa-ajalla Veinola liikkuu luonnossa ja ulkoilee. Talvella hänet voi löytää jääkiekkokaukalosta harrastejoukkueen kanssa ja huhtikuusta marraskuuhun golfkentältä. Kulttuuritapahtumissa hän käy vaimon kanssa aina kun ehtii.

Vahvuuksinaan Veinola näkee analyyttisen ajattelukyvyn ja kokonaisuuksien hahmottamisen. Hän pyrkii myös olemaan avoin ja lähestyttävä.

Jos päivän mittaan kuulee ihmisiltä parit hyvät naurut, on päivä ollut hyvä. Toivon, että löydän oikeat tavat päästä kaikkien kanssa hyvään yhteistyöhön. Lähden täynnä energiaa uuteen tehtävään!  

Uutiset ja blogit