Kehitysjunaa ohjaamassa

Mikä on tehtäväsi Mylabilla? Milloin aloitit tehtävässä?

Tulin Mylabille toukokuussa 2020 testausasiantuntijan tehtäviin, ja syyskuun alussa aloitin kehitysjunan päällikkönä eli SAFe-viitekehyksen mukaisessa Release Train Engineerin (RTE) tehtävässä. Kuljetan ”julkaisujunaa” eli seuraan tuotekehityskokonaisuuden etenemistä ja varmistan, että kehitystiimit tekevät työtä synkronoidusti ja ketterien kehityksen toimintamallien mukaan. Tehtäviini kuuluu myös julkaisunhallinta eli vastaan tuotekokonaisuuden versiopakettien julkaisupäätösten tekemisestä.

Mitä olet opiskellut ja missä työskennellyt ennen Mylabia?

Olen lopputyötä vaille tieto- ja viestintätekniikan insinööri Hämeen ammattikorkeakoulusta. Tietotekniikkauralle lähdin atk-merkonomin papereilla ja välissä suoritin teknikon tutkinnon tietotekniikasta. Työurani alkoi Nokia Oy:ssä, johon lähes kaikki tietotekniikkaa opiskelleet parikymppiset silloin pyrkivät. Monien yt-neuvottelujen ja Tietoenatorille siirron jälkeen totesin, että on aika hakea jotain ihan uutta. Siirryin lähellä kotikaupunkia sijaitsevaan Ambientiaan, missä pääasiassa testasin ja pidin koulutuksia asiakkaille. Muutaman vuoden näitä tehtäviä tehtyäni lähdin hakemaan uusia haasteita ja siirryin Tietokarhuun testausvastaavaksi. Siellä vierähti useampi vuosi, minkä yhteydessä toteutin pitkäaikaisen haaveeni ja palvelin vuoden verran Libanonissa rauhanturvaajana. Palattuani maailmalta alkoi yt-peikko nostaa päätään, joten siirryin Oikeusrekisterikeskukseen (ORK) testauspäällikön pestiin, missä ehdin olla nelisen vuotta ennen Mylabille tuloani.

Miksi halusit töihin juuri tänne?

Entinen kollegani ORK:sta vinkkasi Mylabilla avoinna olevasta testaajan paikasta. Vaikka näin tehtävän ”downshiftaamisena”, asiaa pidempään mietittyäni innostuin ajatuksesta ja lähetin hakemuksen. Huolimatta siitä, että vaihto näkyi isoina muutoksina entiseen, en ole päivääkään katunut tänne tuloani. Laadunvarmistus on kuitenkin minulla veressä, joten tykkäsin tehdä testausasiantuntijan töitä. Kehitysjunan päällikön rooli tuli hyvänä lisänä.

Miten olet viihtynyt ja onko työ vastannut odotuksia?

Olen viihtynyt tosi hyvin! Ainoa, mikä harmittaa, on koronapandemian aiheuttamat rajoitukset. Jos olisimme toimistolla enemmän, oppisin paremmin tuntemaan työkavereitani. Mylabilla on kuitenkin hyvää me-henkeä, jota itsekin pyrin luomaan ympärilleni, ja sillä on ollut hyvä vaikutus työssä jaksamiseen tällaisena aikana. Mylabilla vallitseva avoimen keskustelun kulttuuri on hyvä piirre yrityksessä, täällä uskalletaan sanoa asioista suoraan ja sekin on lisännyt viihtyvyyttä. Työ on vastannut odotuksiani ja vastuut ovat olleet ne, mitä oletinkin, mutta koska olen huono sanomaan ei, on minulle kertynyt myös lisävastuita.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Olen koko ikäni harrastanut erilaisia joukkueurheilulajeja. Korona-aikana ryhmäharrastukset ja kulttuuririennot, kuten teatteriesitykset ja konsertit, ovat jääneet tauolle. Yritän kuitenkin pitää kuntoa yllä, että mieli pysyy virkeänä ja on hyvä olla. Käyn rullaluistelemassa tai juoksulenkeillä. Yksi parhaista stressinpoistovälineistä on metsässä samoilu – se kun voi vain kuunnella metsän hiljaisuutta vailla mitään kiirettä.

Arvokas työ ispiroi - Lue ohjelmistoasiantuntijan fiiliksiä devaamisesta