ATK:sta mobiiliratkaisuihin

 Mikä on tehtäväsi Mylabilla? Milloin aloitit tehtävässä?

Aloitin Mylabilla vuoden 2018 lopussa tuotekehityksen mobiilitiimissä. Tehtäviini on kuulunut muun muassa mobiilituotteiden ylläpitoa ja testausta.

Mitä olet opiskellut ja missä työskennellyt ennen Mylabia?

Pisimpään olen työskennellyt eri rooleissa Nokian verkko- ja matkapuhelinyksiköiden tuotekehityksessä. Lisäksi olen ollut ohjelmistosuunnittelijana teollisuuslaitoksen atk-osastolla ja parissa ohjelmistotalossa asiakasprojekteissa. Alalle tulin Helsingin ATK-instituutin kautta ja olen matkan varrella hankkinut täydennyskoulutusta esimerkiksi yliopiston kursseilta.

Miksi halusit töihin juuri tänne?

Etsin yliopiston koulutukseen liittyen sopivaa yhteistyöyritystä. Mielenkiintoisessa laboratoriomaailmassa toimiva Mylab suhtautui asiaan myötämielisesti, ja Java-ohjelmointiin liittyvän harjoittelun päätyttyä hommat jatkuivat työsuhteessa.

Miten olet viihtynyt ja onko työ vastannut odotuksia?

Olen viihtynyt hyvin, enkä vähiten työkavereilta saamani tuen ansiosta. Mobiiliratkaisujen saama mainio palaute asiakkailta sataa sekin viihtyvyyden laariin. Työ tarjoaa myös uusia oppimismahdollisuuksia, esimerkiksi testiautomaation saralla.

Mikä on uudessa tehtävässä vaikeinta ja mikä antoisinta?

Laboratorio- ja terveydenhoitoympäristö ja moderni mobiiliohjelmistokehitys yhdessä muodostavat samalla sekä haasteellisen että monipuolisen pelikentän. Antoisimmasta päästä lienee tieto siitä, miten mobiiliratkaisut ovat selvästi edistäneet näytteenoton tehokkuutta ja työtyytyväisyyttä.

Mistä nautit vapaa-ajalla? Mistä haaveilet?

Perhepiirissä puuhastelun ohella vietän vapaa-aikaani elokuvien parissa. Lisäksi viihdyn ulkoilemassa esimerkiksi järven jäällä luistellen tai luontoreiteillä retkeillen. Unelmoin pitkään jatkuvista lumettomista teräsjääkeleistä Näsijärvellä. Hauskempaa talvista reippailua kuin luisteluretki, vaikkapa Pallosaareen eväitä jyrsimään, on vaikea keksiä.

Töihin meille