Lisää merkityksellisen työn tekijöitä

Julkaistu 02.01.2020
Teksti Henna Lusa
Kuvat Olli-Pekka Latvala
Tervetuloa taloon! Jukka, Mari, Marko, Leena, Hanne ja Jaana
Tervetuloa taloon! Jukka, Mari, Marko, Leena, Hanne ja Jaana
Hanne Kankaanranta, käyttöliittymäsuunnittelija
Hanne Kankaanranta, käyttöliittymäsuunnittelija
Mari Sipilä, projektipäällikkö
Mari Sipilä, projektipäällikkö
Jukka Liimatainen, ohjelmistoasiantuntija
Jukka Liimatainen, ohjelmistoasiantuntija
Leena Hallikainen, palveluasiantuntija
Leena Hallikainen, palveluasiantuntija
Jaana Kauppinen, palveluasiantuntija
Jaana Kauppinen, palveluasiantuntija
Marko Harjuketo, palveluasiantuntija
Marko Harjuketo, palveluasiantuntija

Lisää merkityksellisen työn tekijöitä

Näin vuoden alussa haluamme esitellä muutamia Mylabin kelkkaan hypänneitä työntekijöitä. Olemme iloisia siitä, että saimme teidät osaksi tiimiämme, Hanne, Mari, Jukka, Leena, Jaana ja Marko!

1.) Mikä on tehtäväsi Mylabilla? Milloin aloitit tehtävässä?

2.) Mitä olet opiskellut ja missä työskennellyt ennen Mylabia?

3.) Miksi halusit töihin juuri tänne?

4.) Miten olet viihtynyt ja onko työ vastannut odotuksia?

5.) Mikä on uudessa tehtävässä vaikeinta ja mikä antoisinta?

6.) Mistä nautit vapaa-ajalla?

7.) Mistä haaveilet?

Hanne Kankaanranta, käyttöliittymäsuunnittelija

1.) Olen mukana suunnittelemassa My+ care® -ohjelman käyttöliittymää ja sen käytettävyyttä. Keskustelen paljon asiakkaiden kanssa, jotta tiedämme, mikä toimii hyvin ja mitä voisimme tehdä toisin. Mylabilla aloitin 2019 maaliskuussa.

2.) Koulutukseltani olen sähkötekniikan diplomi-insinööri, pääaineenani ohjelmistotuotanto. Luin myöhemmin kesäyliopistossa palvelumuotoilua, mistä on paljon apua nykyisessä tehtävässäni. Ennen Mylabia tein töitä naapuritalossa Nokia Networksillä 17 vuoden ajan. Sen jälkeen olin lyhyen aikaa Vismalla ja Digitalistilla, josta tehtäväni siirrettiin Kalmarille.

3.) Katselin usein naapuritalossa työskennellessäni Mylabin valotaulua. Googlasin lisätietoa ja yritys alkoi kiinnostaa minua. Siksi hain tänne, kun tämä paikka aukesi. Ala on mielekäs ja täällä tunnen tekeväni jotain tärkeää ja merkityksellistä.

4.) Olen saanut tehdä täällä juuri sitä, mitä tulin tekemään, sekä oppia laaja-alaisesti paljon uutta. Tiimi on hyvä ja työkaverit ovat kivoja! Joten olen viihtynyt täällä hyvin.

5.) Vaikeinta on priorisointi, sillä monenlaista tehtävää on paljon, ja pakka täytyy pitää kasassa. Antoisinta on asiakasrajapinnassa työskentely. Minua motivoi paljon, kun tiedän, kenelle työtäni teen.

6.) Vapaa-ajalla minua liikuttavat collie ja belgianpaimenkoira, joista jälkimmäisen kanssa harrastan koiratanssia. Käyn myös ratsastamassa. Muun vapaa-ajan täyttävät lapseni.

7.) Olen haaveillut jo 16-vuotiaasta alkaen safarista Afrikassa. Ehkäpä se joskus vielä toteutuu!

Mari Sipilä, projektipäällikkö

1.) Toimin projektipäällikkönä ja vedän toimitusprojekteja, joita on käynnissä aina useita yhtäaikaisesti. Työni sisältää paljon viestintää, organisointia ja aikataulutusta – tehtävänäni on viedä projektit sovitulla sisällöllä ja sovitussa ajassa hallitusti maaliin. Mylabille tulin huhtikuun alussa.

2.) Olen valmistunut Jyväskylän yliopistosta kasvatustieteen maisteriksi. Työskentelin yli kymmenen vuoden ajan koulutushallinnon puolella suunnittelu-, markkinointi- ja neuvontatehtävissä. Ennen Mylabille tuloa työskentelin useamman vuoden projektipäällikkönä Tampereen kaupungin yrittäjyys- ja työnantajapalveluissa.

3.) Etsin keväällä uutta työpaikkaa, sillä halusin päästä katsomaan erilaista maailmaa kuin aikaisemmassa työssäni. Mylab yrityksenä ja toimiala kiinnostivat minua.

4.) Olen viihtynyt hyvin. Hyppäsin ihan uusiin asioihin, joten työ Mylabissa on ollut hyvällä tavalla haastavaa. Saan oppia uutta joka päivä.

5.) Minulla ei ole teknistä osaamistaustaa, joten uutta opittavaa tulee paljon. Mylabilla on kuitenkin hyviä asiantuntijoita ja apuja saa aina. On myös mukavaa tutustua asiakkaisiin ja toteuttaa projekteja yhdessä heidän kanssaan.

6.) Vapaa-aikani menee pitkälti perheen parissa. Olen aina ollut aktiivinen liikkuja, aloitin suunnistus- ja hiihtoharrastuksen viisivuotiaana. Nykyään kilpailen enää suunnistuksessa ja hiihdosta on tullut talvisin rakas kuntoilumuoto. Luen pohjoismaisia dekkareita ja katson mielelläni dekkareita myös televisiosta.

7.) Tällä hetkellä haaveilen kunnon talvesta ja hyvistä hiihtokeleistä pitkälle kevääseen saakka.

Jukka Liimatainen, ohjelmistoasiantuntija

1.) Aloitin Mylabilla vuoden 2018 lopussa tuotekehityksen mobiilitiimissä. Tehtäviini on kuulunut muun muassa mobiilituotteiden ylläpitoa ja testausta.

2.) Pisimpään olen työskennellyt eri rooleissa Nokian verkko- ja matkapuhelinyksiköiden tuotekehityksessä. Lisäksi olen ollut ohjelmistosuunnittelijana teollisuuslaitoksen atk-osastolla ja parissa ohjelmistotalossa asiakasprojekteissa. Alalle tulin Helsingin ATK-instituutin kautta ja olen matkan varrella hankkinut täydennyskoulutusta esimerkiksi yliopiston kursseilta.

3.) Etsin yliopiston koulutukseen liittyen sopivaa yhteistyöyritystä. Mielenkiintoisessa laboratoriomaailmassa toimiva Mylab suhtautui asiaan myötämielisesti, ja Java-ohjelmointiin liittyvän harjoittelun päätyttyä hommat jatkuivat työsuhteessa.

4.) Olen viihtynyt hyvin, enkä vähiten työkavereilta saamani tuen ansiosta. Mobiiliratkaisujen saama mainio palaute asiakkailta sataa sekin viihtyvyyden laariin. Työ tarjoaa myös uusia oppimismahdollisuuksia, esimerkiksi testiautomaation saralla.

5.) Laboratorio- ja terveydenhoitoympäristö ja moderni mobiiliohjelmistokehitys yhdessä muodostavat samalla sekä haasteellisen että monipuolisen pelikentän. Antoisimmasta päästä lienee tieto siitä, miten mobiiliratkaisut ovat selvästi edistäneet näytteenoton tehokkuutta ja työtyytyväisyyttä.

6.) Perhepiirissä puuhastelun ohella vietän vapaa-aikaani elokuvien parissa. Lisäksi viihdyn ulkoilemassa esimerkiksi järven jäällä luistellen tai luontoreiteillä retkeillen.

7.) Unelmoin pitkään jatkuvista lumettomista teräsjääkeleistä Näsijärvellä. Hauskempaa talvista reippailua kuin luisteluretki, vaikkapa Pallosaareen eväitä jyrsimään, on vaikea keksiä.

Leena Hallikainen, palveluasiantuntija

1.) Työskentelen asiakastukitiimissä, jossa ratkomme asiakkailta tulevia tukitapauksia. Viestintä tapahtuu pääosin sähköisesti, mutta välillä kysymme lisätietoja puhelimitse. Osan tukitapauksista ratkaisemme tuessa, joihinkin tarvitsemme sovellusasiantuntijan apua. Aloitin täällä huhtikuun puolivälissä.

2.) Tulin tänne Accountorilta maksuliikennetuotepäällikön pestistä. Ehdin työskennellä siellä 13 vuoden ajan. Sitä ennen asuin Imatralla ja olin Stora Enson talouspuolella laskenta-analyytikkona. Näiden tehtävien välissä muutin Tampereelle ja suoritin ammattikorkeakoulussa tradenomin tutkinnon.

3.) Ystäväni vinkkasi mahdollisesta työpaikasta Mylabilla. Olin juuri irtisanoutunut edellisestä työpaikasta, jossa olin ollut pitkään. Laitoin heti viestiä, ja asiat etenivät nopeasti. Sain jo puhelimessa hyvän kuvan sekä yrityksestä että esimiehestä.

4.) Olen viihtynyt ihan hyvin ja työ on vastannut odotuksiani. Saan työskennellä mukavassa ja osaavassa tiimissä hyvän esimiehen alaisuudessa.

5.) Koska ala on minulle uusi, oli alku vaikeaa, sillä termistö ja ohjelmistot vaativat perehtymistä. Pikkuhiljaa olen päässyt sisälle uuteen maailmaan. Entinen työni meni jo rutiinilla, joten uuden oppiminen on ollut antoisaa. Olen iloinen siitä, saan olla mukana kehittämässä tiimin toimintatapoja.

6.) Usein herään aamulla jo viiden maissa ja juoksen puolen tunnin lenkin innokkaan bretonin kanssa. Nautin liikunnasta. Olen ajatellut palata kestävyysjuoksun pariin, sillä harrastus on ollut tauolla. Käyn jumpassa ja stepissä, mutta minut voi löytää myös sohvalta telkkaria katsomasta tai kirjaa lukemasta.

7.) Haaveilen maratonikuntoon pääsemisestä.

Jaana Kauppinen, palveluasiantuntija

1.) Aloitin tammikuun alkupuolella asiakastukitiimissä, samassa missä Leenakin on. Tiimimme hoitaa monenlaisia asiakkailta tulevia tukitapauksia.

2.) Työskentelin pitkään eri tehtävissä Nokian matkapuhelinverkkopuolella, joten terveydenhuollon laboratoriojärjestelmien parissa työskentely on minulle ihan uutta. Minulla on tradenomin ylempi ammattikorkeakoulututkinto, ja hiljattain opiskelemani lähihoitajan tutkinto tuo minulle terveydenhoitoalan kontekstitietämystä.

3.) Mielestäni Mylab on yrityksenä kiinnostava toimija ja täällä tehdään erittäin merkityksellistä ja tärkeää työtä. Jos jokin ei toimi, heijastuu tämä hyvin nopeasti esimerkiksi laboratoriotyöntekijän työhön. Järjestelmien on siis toimittava ja saan vaikuttaa tähän omalta osaltani.

4.) Pääsen ratkomaan vaihtelevia tilanteita eikä työni ole milloinkaan tasapaksua. Viihdyn moninaisten työtehtävien parissa. Työ on osoittautunut kutakuinkin samanlaiseksi kuin etukäteen kuvittelinkin.

5.) Antoisinta on ehdottomasti se, kun löytää ratkaisun asiakkaan ongelmaan, asiakas on tyytyväinen ja hän pääsee omassa työssään eteenpäin. Haastavinta on eri järjestelmien toimintaperiaatteiden ja riippuvuuksien selvittäminen.

6.) Harrastan luonnossa liikkumista ja kuntoa kohottavia lajeja, kuten lenkkeilyä ja pyöräilyä. Viihdyn läheisteni ja ystävieni seurassa. Ykkösharrastukseni tai ennemminkin elämäntapa on urheilusukellus, joka on tuonut mukanaan matkustamisen. Yksi mieleenpainuvin paikka sukeltaa oli Islannissa mannerlaattojen välissä kaksiasteisessa vedessä.

7.) Haaveilen lomamatkasta.

Marko Harjuketo, palveluasiantuntija

1.) Työskentelen asiakastukitiimissä palveluasiantuntijana, kuten Leena ja Jaana. Aloitin työt samana päivänä Jaanan kanssa.

2.) Olen opiskellut tietojenkäsittelyä Satakunnan ammattikorkeakoulussa. Koulutukseltani olen tradenomi. Ennen Mylabia työskentelin yli kymmenen vuotta erilaisissa asiantuntijatehtävissä Finnpos Systemsillä. Sitä ennen olin pari vuotta asiakaspäällikkönä SalesPeople Finlandilla.

3.) Edellisessä työpaikassa ravintoloiden ja kahviloiden kassa- ja maksupääteratkaisut olivat tulleet niin tutuiksi, että kaipasin uusia haasteita. Näin Mylabin ilmoituksen ja halusin hypätä mukaan uudistuvalle alalle, josta minulla oli kokemusta aiemmin vain potilaan roolista.

4.) Täällä on panostettu perehdyttämiseen ja apua saa aina. Myös etätyömahdollisuudet ovat erinomaiset. Olen viihtynyt Mylabilla todella hyvin ja asioiden omaksumisessa tiimi on ollut hyvänä tukena.

5.) Alkuun haastavaa oli isojen kokonaisuuksien ymmärtäminen ja uuden tiedon omaksuminen ja muistaminen. Kenttä on laaja, joten opeteltavaa riittää jatkossakin. Antoisinta on se, ettei mikään päivä ole samanlainen kuin eilinen.

6.) Aikaa kuluu paljon kahden lapsen kanssa. 8-vuotias esikoiseni painii, ja olenkin mukana Nokian Pyryn painivalmennusringissä. Keväällä 3 vuotta täyttävän tyttären kanssa energiaa puretaan perheliikunnassa. Meillä on asuntovaunu ja matkailemme sillä kesäisin. Toimin myös aktiivisesti vapaaehtoisen maanpuolustuksen parissa, Tampereen maakuntajoukoissa. Käyn myös mielelläni avannossa tai valokuvaamassa.

7.) Haaveeni ovat varmasti samankaltaisia kuin muillakin eli matkailua, terveyttä ja niin edelleen. Yhtenä isompana haaveena on kuitenkin tehdä perheen kanssa pidempi reissu Amerikkaan kaukaisempia sukulaisia tapaamaan.

Töihin meille Uutiset | 19.10.2020

Haemme nyt Product Owneria tuotekehitykseen

Haemme Mylabille PRODUCT OWNERIA vahvistamaan mikrobiologian ja kliinisen kemian... » Lue lisää
Töihin meille Uutiset | 29.09.2020

Sales Manager, Stockholm

Etsimme nyt myyntipäällikköä Tukholmaan. » Lue lisää
Töihin meille Uutiset | 16.06.2020

Sopisiko sinulle integraatioasiantuntijan työ Mylabissa?

Haemme nyt integraatioasiantuntijaa ja voit käydä testaamassa muutaman nopean... » Lue lisää
Töihin meille Uutiset | 09.06.2020

Testaa sopisitko meille ohjelmistokehittäjäksi?

Haemme nyt ohjelmistokehittäjiä. Käy testaamassa soveltuvuutesi helpon ja nopean... » Lue lisää
Työntekijätarina Uutiset | 15.05.2020

Täynnä energiaa uuteen tehtävään

Heikki Veinola, 52, aloittaa Mylabin palvelujohtajana ja johtoryhmän... » Lue lisää
Mylab On Töihin meille | 31.03.2020

Haemme lisää osaajia joukkoomme

Haemme nyt ohjelmistokehittäjiä My+ tuotekehityksen pariin » Lue lisää
Mylab On Töihin meille | 04.03.2020

Haemme toimitusasiantuntijaa vakituiseen työsuhteeseen

Haemme toimitusasiantuntijaa vakituiseen työsuhteeseen » Lue lisää
Mylab On Töihin meille | 23.01.2020

Mylab kasvaa – haemme lisää osaajia!

Haemme nyt lisää osaajia My+®tuotekehityksen pariin. Tarjolla merkityksellistä työtä... » Lue lisää
Mylab On Töihin meille | 02.01.2020

Lisää merkityksellisen työn tekijöitä

Näin vuoden alussa haluamme esitellä muutamia Mylabin kelkkaan hypänneitä... » Lue lisää
Töihin meille Uutiset | 09.09.2019

Haemme ohjelmistosuunnittelijoita vakituiseen työsuhteeseen

Etsimme nyt ohjelmistosuunnittelijoita (senior ja junior) vakituiseen työsuhteeseen. Tule... » Lue lisää
Mylab On | 30.08.2019

Suunnistajien tiet vievät uusille reiteille

Henkilöstöuutisia Mylabista! Hannu Honkala ja Mikko Sipilä odottavat jo... » Lue lisää
Töihin meille Uutiset | 28.06.2019

Haemme järjestelmäasiantuntijaa vakituiseen työsuhteeseen

Etsimme nyt järjestelmäasiantuntijaa (Windows- ja SQL-server) vakituiseen työsuhteeseen. Tule... » Lue lisää
Mylab On Töihin meille | 29.05.2019

Luonnosta vastapainoa työlle

Tutustu meihin! Mylabin kasvona Juuso Koivula. » Lue lisää
Töihin meille Uutiset | 01.04.2019

Haussa ohjelmisto- ja testausasiantuntijoita

Etsimme nyt useampaan erilaiseen tehtävään ohjelmisto- ja testausasiantuntijoita. Tule... » Lue lisää
Mylab On | 18.02.2019

Joka päivä saa oppia jotain uutta

Mylabin tiimissä on vuoden aikana aloittanut useita alansa huippuosaajia,... » Lue lisää