Joka päivä saa oppia jotain uutta

Julkaistu 18.02.2019
Teksti Virpi Ekholm
Kuvat Olli-Pekka Latvala
Avainsanat
Juuso Koivula
Juuso Koivula
Hanna Arvola-Sundström
Hanna Arvola-Sundström
Mari Kattainen
Mari Kattainen
Timo Ketola
Timo Ketola
Tero Mesiranta
Tero Mesiranta

Mylabin tiimissä on vuoden aikana aloittanut useita alansa huippuosaajia, joista esittelemme nyt viisi uutta kasvoa. Tervetuloa Mylabin porukkaan, Juuso, Hanna, Mari, Timo ja Tero!

1) Mikä on tehtäväsi Mylabilla? Milloin aloitit tehtävässä?

2) Miksi halusit töihin juuri tänne?

3) Miten olet viihtynyt ja onko työ vastannut odotuksia?

4) Mikä on uudessa tehtävässä vaikeinta ja mikä antoisinta?

5) Mitä olet opiskellut ja missä työskennellyt ennen Mylabia?

6) Mistä nautit vapaa-ajalla?

 

Juuso Koivula, projektipäällikkö:

1) Tehtäviini kuuluu toimitusprojektien johtamista: sen mahdollistamista, että myydyt projektit saadaan toimitettua asiakkaille. Työ sisältää paljon viestintää, palavereja ja asioiden sopimista asiakkaiden kanssa. Aloitin tehtävässä viime vuoden huhtikuussa.

2) Näin työnhakuilmoituksen, ja tehtävä ja yritys vaikuttivat kiinnostavilta. Rekrytointiprosessi vahvisti käsitystäni siitä, että tämä on kiinnostava työpaikka.

3) Olen kyllä viihtynyt hyvin. Täällä saa aina apua, kun kysyy. Jos kävelen jonkun huoneeseen ja kysyn neuvoa, kellään ei yleensä ole niin kiire, etteikö hän ehtisi auttaa ja vastata kysymyksiin.

4) Minulla ei ole aiempaa kokemusta terveydenhuollosta tai tietojärjestelmäalasta, joten uutta asiaa, joka pitäisi sisäistää, tulee valtavasti. Toisaalta on ollut todella mielenkiintoista oppia näin paljon uusia asioita. Antoisinta on, kun projektit etenevät ja saamme toimitettua tilauksia asiakkaille.

5) Valmistuin noin vuosi sitten TTY:ltä tuotantotalouden diplomi-insinööriksi. Ennen Mylabille tuloa toimin liiketoiminnan kehityspäällikkönä SurfLab Solutions -nimisessä start up -yrityksessä, joka tekee materiaalitutkimusta nanometrimittakaavassa.

6) Vapaa-ajalla viihdyn luonnossa. Harrastan metsästystä, kalastusta ja metsätöitä.

Hanna Arvola-Sundström, käyttöliittymäasiantuntija:

1) Vastaan Mylabilla yleisistä käytettävyyteen liittyvistä linjauksista, nykyisestä vaatimusmäärittelyprosessista ja yhden tuotteen määrittelystä. Teen riskianalyyseja sekä osallistun laatujärjestelmän ja ohjelmistoprosessin kehittämiseen. Aloitin tehtävässä viime vuoden maaliskuussa.

2) Halusin töihin tuotantopuolelle alihankinnan jälkeen, jotta pääsen kehittämään ohjelmistotuotteiden käytettävyyttä ja prosesseja pitkälinjaisemmin. Halusin myös mielekkään sovellusalan, mitä laboratorioteknologiat ovat.

3) Olen viihtynyt hyvin. Olen saanut paljon uusia mukavia työkavereita ja minut on otettu työyhteisössä mukavasti vastaan. Töitä on ollut laajemmalta saralta kuin mitä alun perin ajattelin.

4) Sovellusalana laboratoriotietojärjestelmät vaativat paljon perehtymistä, mutta Mylabilla on hyvät perehdyttämisprosessit uusille työntekijöille. Antoisinta on se, että työtehtäväni ovat todella monipuolisia.

5) Olen valmistunut TTY:ltä diplomi-insinööriksi tietotekniikasta, pääaineeni oli käytettävyys. Työskentelin 14 vuotta Ionific:in / Sasken Finland:in Tampereen ohjelmistoyksikössä. Sasken Finland tekee ohjelmistosuunnittelua eri yrityksille.

6) Vapaa-aika menee lapsiperhearjessa. Harrastan maalausta, perheakrobatiaa, lenkkeilyä ja vapaaehtoistyötä lasten parissa.

Mari Kattainen, projektipäällikkö:

1) Aloitin huhtikuussa 2018 ja työskentelen asiakastoimitusprojekteissa projektipäällikkönä. Tällä hetkellä työlistallani on patologian ja genetiikan järjestelmien käyttöönottoja.

2) Mielenkiintoinen toimiala ja positiivinen yrityskuva houkuttelivat hakemaan Mylabille. Laboratoriotietojärjestelmät olivat itselleni uusi tuttavuus, joten myös uuden oppimisen vivahde innosti laittamaan hakemuksen.

3) Työnkuva on monipuolinen ja sisältää riittävästi haasteita. Uutta saa oppia edelleen päivittäin. Asiakkaamme ovat todella mukavia: on hienoa päästä tutustumaan terveydenhuollon huippuammattilaisiin tästä näkövinkkelistä.

4) Mylabin väki on todella monipuolista taustoiltaan ja ikärakenteeltaan, joten upeaa tietotaitoa löytyy ja välillä pääsee kuulemaan kiinnostavia tarinoita ihan laboratoriotietojärjestelmien alkuajoiltakin. Alan hektisyys tuo haasteita tekemiseen, mutta se on tuttua jo ennestään.

5) Pisimmän työurani tein matkapuhelinalalla Nokian palveluksessa. Olen työskennellyt myös erilaisissa myynnin ja markkinoinnin tehtävissä niin kansainvälisissä yrityksissä kuin itsenäisenä yrittäjänäkin. Olen tietojenkäsittelyn tradenomi, ja lisäksi opiskellut markkinointia sekä sosiaalipedagogista koiratoimintaa.

6) Vapaa-ajallani harrastan agilitya ja touhuan kaikenlaista muutakin kahden koirani kanssa.

Timo Ketola, asiakastukipäällikkö:

1) Toimin tiiminvetäjänä Mylabin asiakastuessa ja vastaan asiakastuen prosessista läpi koko organisaation. Aloitin työt juhannuksen jälkeen.

2) Mylabissa minua houkutteli toimiala, terveysteknologia. Täällä saan tehdä työtä, jolla on tarkoitus. Toki myös tehtävän sisältö kiinnosti: haluan auttaa ihmisiä onnistumaan työssään, ja koen, että tiiminvetäjänä minulla on siihen mahdollisuus.

3) Työ on ollut todella kiinnostavaa. Uutta opittavaa on ollut paljon, mutta apuja saa aina, kun pyytää. Täällä huomioidaan kokonaisvaltaisesti se, että elämää on myös toimiston ulkopuolella. Joustoa voi saada tarpeen mukaan.

4) Minulla ei ole aiempaa kokemusta terveydenhuoltoalalta eikä julkisen sektorin kanssa työskentelystä, jotka molemmat tuovat työhön omat kuvionsa ja kulmansa. Antoisinta on, kun saamme ratkaistua asiakkaiden ongelmia tai kun saamme asiat toimimaan sisäisesti aiempaa paremmin, tehokkaammin ja sujuvammin.

5) Olen koulutukseltani tuotantotalouden diplomi-insinööri ja työskennellyt 15 vuotta ohjelmistoalalla erilaisissa tehtävissä. Lisäksi olen toiminut yrittäjänä ja valmentanut ryhmiä johtamistyössä sekä toiminut myös rekrytointikonsulttina. Olen insinööri, joka haluaa keskittyä ihmisiin enemmän kuin teknologiaan.

6) Harrastan kiipeilyä, monenlaista urheilua ja luonnossa liikkumista. Vietän paljon aikaa myös perheeni kanssa.

Tero Mesiranta, integraatioasiantuntija:

1) Teen integraatioita eri järjestelmien välillä, jotta asiakkaiden tiedot liikkuvat sujuvasti paikasta toiseen. Lisäksi teen sisäisiä juttuja sanomaliikenteen osalta, kuten versiohallintaa ja testausta. Aloitin tehtävässä tammikuussa 2018.

2) Olin uravalmennuksessa, jossa pohdin, millaisia tehtäviä haluaisin tehdä tulevaisuudessa. Terveysala kiinnosti minua, joten keskistyimme sen alan työpaikkoihin. Kun Mylabilla tuli paikkoja avoimeksi syksyllä 2017, hain ja pääsin tänne töihin.

3) Minulla ei ollut aiempaa kokemusta alasta, joten tiesin, että edessä on haasteita. Olen kuitenkin viihtynyt tosi hyvin. Kaikki on uutta, mikä tulee eteen, mutta sitten vaan tehdään.

4) Vaikeinta on selvittää, miten kaikki järjestelmät toimivat ja miten niiden pitäisi toimia. Sanomaviestintä on sinänsä standardoitua, mutta kun viestit kulkevat monien järjestelmien kautta, ne saattavat muuttua matkalla. Näiden ongelmien ratkominen vie yllättävän paljon aikaa.

5) Olen merkonomi ja tietojenkäsittelyn tradenomi, ja lisäksi olen tehnyt opintoja yliopistolla. Olin yli kymmenen vuotta töissä Alma Medialla, jossa tein integraatioita asuntojen, autojen ja työpaikkojen välityspalveluihin.

6) Oma perhe vie suurimman osan vapaa-ajasta. Olen myös koiraihminen ja oman kilpailu-uran lisäksi valmennan agilitya mm. urheiluseurassa ja Suomen Agilityliiton leireillä.

 

Avainsanat
Töihin meille Uutiset | 05.01.2021

Haemme nyt projektipäällikköä ja ICT-asiantuntijaa

Uuden vuoden mukavat rekrytointiuutiset saavat jatkoa, sillä nyt haemme... » Lue lisää
Töihin meille Uutiset | 30.12.2020

Uusi vuosi tuo tullessaan mielenkiintoisia työtehtäviä – katso avoimet tehtävämme ja laita hakemuksesi jo tänään!

Vuosi 2021 lähtee Mylabilla käyntiin mukavissa merkeissä, sillä käynnistämme... » Lue lisää
Töihin meille Uutiset | 30.12.2020

Hae meille tietojärjestelmien integraatioasiantuntijaksi tai integraatioiden kehittäjäksi

Tarjolla on monipuoliset ja mielenkiintoiset pestit My+ järjestelmän integraatioasiantuntijalle... » Lue lisää
Töihin meille Uutiset | 30.12.2020

Hae meille tekniseksi asiantuntijaksi

Nyt olisi useampi paikka auki tekniselle asiantuntijalle. Tässä monipuolisessa... » Lue lisää
Töihin meille Uutiset | 30.12.2020

Haemme ohjelmistokehittäjiä – front end, back end ja full stack

Haemme nyt ohjelmistokehittäjiä My+ järjestelmäkokonaisuuden ja My+ verikeskuksen tuotekehitykseen... » Lue lisää
Töihin meille Uutiset | 30.12.2020

Hae meille ICT-asiantuntijaksi

Haemme sisäiseen tietohallintoomme palveluhenkistä ICT-asiantuntijaa vastaamaan laitteidemme ja järjestelmiemme... » Lue lisää
Töihin meille Uutiset | 22.12.2020

Hae meille projektipäälliköksi

Haemme Palvelut-osastollemme uteliasta ja rohkeaa projektipäällikköä varmistamaan onnistumistamme projekteissa,... » Lue lisää
Töihin meille Uutiset | 17.12.2020

Haemme nyt HR-assistenttia

Haemme lisää osaajia joukkoomme ja etsimme nyt HR-assistenttia tiimiimme. » Lue lisää
Töihin meille Uutiset | 02.12.2020

Meillä on rekry käynnissä – haemme nyt valmentavaa osaamisalueen vetäjää joukkoomme!

Haemme meidän tuotekehitysyksikköön uuteen rooliin valmentavaa osaamisalueen vetäjää (Competence... » Lue lisää
Töihin meille Uutiset | 19.10.2020

Haemme nyt Product Owneria kliinisen mikrobiologian ja kemian tuotekehitykseen

Haemme Mylabille PRODUCT OWNERIA vahvistamaan mikrobiologian ja kliinisen kemian... » Lue lisää
Töihin meille Uutiset | 29.09.2020

Sales Manager, Stockholm

Etsimme nyt myyntipäällikköä Tukholmaan. » Lue lisää
Töihin meille Uutiset | 16.06.2020

Sopisiko sinulle integraatioasiantuntijan työ Mylabissa?

Haemme nyt integraatioasiantuntijaa ja voit käydä testaamassa muutaman nopean... » Lue lisää
Töihin meille Uutiset | 09.06.2020

Testaa sopisitko meille ohjelmistokehittäjäksi?

Haemme nyt ohjelmistokehittäjiä. Käy testaamassa soveltuvuutesi helpon ja nopean... » Lue lisää
Työntekijätarina Uutiset | 15.05.2020

Täynnä energiaa uuteen tehtävään

Heikki Veinola, 52, aloittaa Mylabin palvelujohtajana ja johtoryhmän... » Lue lisää
Mylab On Töihin meille | 31.03.2020

Haemme lisää osaajia joukkoomme

Haemme nyt ohjelmistokehittäjiä My+ tuotekehityksen pariin » Lue lisää