FI | EN

Laboratorioille

 

Patologia

Mylabin integroitu laboratoriotietopalvelu Weblab palvelee myös patologian laboratorioita. Kun patologia toimii samassa tietopalvelussa muiden laboratorion erikoisalojen kanssa, samaa tietoa ei tarvitse tallentaa kahteen paikkaan, ja turha sanomaliikenne järjestelmien välillä vähenee.

Tyypillisesti patologian laboratoriossa tutkitaan, mitä tyyppiä jokin kasvain on. Tavoitteena on selvittää, onko kasvain hyvän- vai pahanlaatuinen, mikä on sairauden ennuste ja mikä lääkehoito potilaalle sopii.

Weblabin avulla laboratorio voi seurata, miten näyte kulkee laboratoriossa ja kuinka kauan mikäkin työvaihe vie. Palvelussa tehdään näytevalmisteiden tilaleimaukset, ja siinä voidaan tuottaa myös reaaliaikainen näyteprosessien seurantaraportti. Jos jokin prosessin vaihe on viivästynyt, järjestelmä antaa näytekohtaisen hälytyksen.

Weblabissa on omat tallennustoimintonsa erilaisille tutkimuksille, kuten solu- ja kudosnäytetutkimuksille sekä ruumiinavauksille. Käyttäjälle näkyvät vain ne toiminnot, joita hän tarvitsee kyseisen tutkimuksen kohdalla.

Palveluun voi syöttää lausuntoja joko kirjoittamalla tai digisanelun avulla. Näytetietoihin voidaan myös liittää erilaisia tiedostoja, kuten kuvia ja videoleikkeitä. Myös objektilaseja voidaan skannata liitteeksi.

Järjestelmän kudosnäytetoiminnoissa on piirtomahdollisuus, jonka avulla esimerkiksi tutkitun elimen kuvaan voidaan piirtää, missä epäilty muutos sijaitsee. Tätä varten organisaatiot voivat kerätä tarvitsemiaan kuvia järjestelmän kuvakirjastoon.

Palvelusta on helppo poimia myös lakisääteiset ilmoitukset Syöpärekisteriin.