FI | EN

Hoitoyksiköille ja potilaille

 

Palvelut potilaille

Kun sinusta otetaan sairaalassa tai terveysasemalla laboratoriokoe, tiedot kirjataan todennäköisesti Mylabin tietojärjestelmään. Mylabin tietopalveluja käyttävissä laboratorioissa tehdään noin 80 prosenttia kaikista Suomen terveydenhuollon laboratoriotutkimuksista.

Mylabin tietopalvelut varmistavat, että laboratoriotutkimusten tiedot ovat nopeasti ja virheettöminä hoitavan lääkärin käytössä. Näin hän voi tarjota sinulle parhaan mahdollisen hoidon.

Laboratorio voi välittää tuloksia myös suoraan potilaalle tekstiviestinä tai eKirjeenä. Palvelu auttaa sinua huolehtimaan terveydestäsi ja säästää aikaa ja vaivaa, kun tuloksia ei tarvitse kysellä erikseen terveyskeskuksesta.

Mylab on mukana myös omahoitoa tukevissa hankkeissa, joissa laboratoriotuloksia välitetään potilaille räätälöityihin sovelluksiin. Yksi tällainen sovellus on Helsingin kaupungin Terveyskortti, sähköinen tietopankki, joka tukee potilaita sairauksien ehkäisyssä ja hoidossa. Terveyskorttiin voi hakea laboratoriotuloksia Mylabin tietopalvelusta.